Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Saturday, November 29, 2008

~4 or 6??u decide!~

cheweahhh...rs ala-ala PM lak aku ni..nk pikir2 psal dunia skrg nie...well, as a citizen, i do need to show my concern for my country too, right? haaaa...when i was jalan-jalan ngn my beloved family td kt KB, kami masyuk la kt branch nissan tu, kunun-kunun nk check it out or maybe to add one more car so it will be 3 cars in the garage(what a crowded place it will be) kuang3...
xkisah la pasal tu...my parents nyer hal la kn..kn..kn..yg make me bengang ni sbnrnye kenaikan interest keta dr 4% ke 6%...as a student, i may not feel the importance or i would ask so-what-if-it-is-going-up-type of questions about it..but as far as i could see from my parents reaction that moment, the increasing of interest is really affected their thought of going to buy a Grand Livina.

pekerja2 makan gaji like my parents mmg do not have much money like bussinessman who can easily pay cash for their dream car.so, bile bank naikkn interest or i can say that, the government ordered them to, gaji2 my umi n my abah akan kena potong bnyk gak la..
sbg contoh, kalu beli keta 100k and above, bank akan cut the salary lam 1ooo lbh la..(psst!psst!kalu xphm tnye la mak bapak korang k) hehe...nk explain byk2 pn aku sndiri xbape phm gak ngn senario yg xlawak ni...tp tula kalu gaji kn cut byk sgt, i xleh la nk bermewah2 mn lg..huhhu
tp fuuhh nasib baik, my parents bertindak tangkas n pintar ngn mmbatalkn dulu niat suci dorg supaya kami leh duduk ngn selesa(xde la berhimpit2 cm skrg kind of thing)..xpe abah, umi, we still love you..MUakhsss!!kite kna bersederhana..kalu bisnessman xpela duit berkoyan2, nk beli je terus de dpn mate,..loveispurple, be grateful for what u have..

xoxo,
GossipGirl.

Thursday, November 27, 2008

~Da stOry cOntinUeS~

Luke Mably Pictures, Images and Photos


Luke Mably??owh...love everything bout him...i love him..dhla cukupla ckp pasl dia.its not that i can meet him anyway..
tp karakter dia mmg seswai la ngn watak yg dia pgg tu..mmg secocok la.
dia pn da mmg ala-ala anak raja, ngn his figure, accent and the way he talks.
jgn slah faham, this is my first time tgk cite ni la(mst korang kate 'cite ni da lama la,nape baru skrg na cite?')hahaha ni kali ke-2 sy tgk cite ni.dulu mase emma suggested me to watch this movie, i refuse gak la..tp bile tgk terus terpikat smpai nak nek jemu telinga miss prettyinpink tu m'dgrnye..na wat camane, da try download,.sadly, limewire xde cite tuh...hhuhuuhu.
then mase g jenjalan kt KBmALL ri tu, ternmpk la dvd cite ni..murah2 jer.so pe lg i terus grab n carry jela..biarpn mase tu sesen, sekupang pn xde tp tetap amik gak sbb kad kedit umi ade...ngeh3..pe nyer anak ler sy neh..hehehhe skali skala belanje gn credit card pe slhnyer kn?? hahahaha..
okla mls da nk menulis..
xoxo,
Gossipgirl

~my pri[N]c[E]- n[O]t-so-c[H]armin[G[~

prince and me Pictures, Images and Photos




luke mably Pictures, Images and Photos





finally...............dapat jugak aku tgk cite yg da lame sgt aku jatuh hati on the first sight lg.The Prince & Me by Julia Stiles and the handsome Luke Mably(gggrrr how i wish i have a boyfriend as gorgeous as he is!)
look at his eyes!its so mesmerizing!!oooo how have i fallen in love with him....dush!dush!dush!
wake up my dear!wake up!don't dream in the evening..hahaha
ok2 LoveIsPurple, back to reality.. :)))

~sumthin' t[o] ponder on~

aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,
"Oh, maafkan saya, saya xperasan"
katanya...
"maafkan saya juga...saya yang tak nampak saudara"
kami amat bersopan dan saling menghormati
kami saling melambai lalu berlalu pergi...

tetapi di rumah lain pula ceritanya,
bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda,
lewat petang,tika memasak makan malam,
anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,
bila berpaling aku hampir melanggatnya jatuh,
jerkahku,"Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-jauh!"
dia berlalu pergi,hatinya hancur luluh berkecai,
aku tak sedar betapa kasarnya kata-kataku,
sedangku berbaring di katil, mendengar muzik,
terdengar suara halus datang berbisik,

"bila bersama orang tak dikenali,
begitu bersopan dan merendah diri,
tetapi ahli keluarga tersayang di marah dan dicaci",
"cblah kau pergi lihat di lantai dapur,
kan kau temui bunga-bungaan bertaburan'',
itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu,
dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan ungu",
"dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu,
kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu."

pada masa ini, aku merasa amat kecil sekali,
air mataku turun mencurah-curah bagai di kali,
senyap-senyap ku kebiliknya, lalu ku melutut di katil.

"bangunlah anakku, bangunlah si kecil,
apakah bunga-bunga ini dipetik untuk ibu?"
dia tersenyum, "adik terjumpanya belakang rumah di semak,
adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu,
ibu tentu suka terutamanya yang ungu.
"maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini,
ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini,
katanya, "oh, ibu,itu tak mengapa,
saya tetap sayang ibu melebihi segalanya"
bisikku, "anakku, ibu pun sayang kamu,
dan ibu suka bunga itu, terutamanya yang ungu"

KELUARGA=FAMILY

adakah kamu sedar sekiranya kita mati pada hari ini,
syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,
dalam hanya berapa hari?
tetapi keluarga yang kita tinggalkan?
mereka pasti merasa kehilangan kita sepanjang hayat....

read and think...penah x kite lebihkan orang lain dari keluarga kita sendiri?

xoxo,
GossipGirl.



Sunday, November 23, 2008

~my home is where my heart is~

telebih dahulu aku nak greet u ol ngn assalamualaikum w.b.t..(though i know there is noone interested to read my blog) huhu buat muke sedih :(( but its okay...ingat niat aku sebenar dulu..i create this blog cos i need place to write benda2 yg merapu n i know kalu aku cite kat org pn xramai yg sudi manadahkan telinga mdgr luahan htiku ini..ngehngehngeh..xpe2..
back to some serious stuff..hahaha seyes keeerrrrr????
huahuahua!!aku da kt umah now ni...my uncle had just passed away this evening.,lets we all recite Al- Fatihah to arwah...Bismillahirahmanirrahim...thank you...death..one word that i'm sure everyone will tremble when hear that..but something that is sure to happen is everyone will go through it no matter how strong, powerful, rich, we are..we will be back to The Creator of the Universe,..are we ready to meet HIM?tepuk dada tanye iman...
ok2 stop grieving..life must go on anyway...i'm home for almost two days, until this moment i write in here..
ermmm...nuthin to say n write...no idea...guess my brain cannot produce any intelligent ideas at this kind of time...hehehe nak kena tido da neh...ok la...
yg aku nk tulis sbnrnye adelah hargai rumah anda sbb that is where your heart belong to...xkira la bape best or jauhnye kite dr rumah, tetap kena balik sbb itulah stu2 tempat yg plg kita akan rindu bile berjauhan...hehehe kalu xpaham sorila ye :)) i da byk merapu ni..okeeeyyyyla, appreciate your house!
xoxo, gossip girl

Tuesday, November 11, 2008

~the end of LDV~

finally......it comes to an end..i mean i do have one exam tomorrow but u know today i felt like all the burden i have contract these past few days goes like a wind..hahaha..right now i just want to sleep and sleep and sleep for hours to replace back my burning the midnight oil tyme...tapi ntahla knp agaknye aku ni da de symptoms of insomnia kot..ngantuk n letih badan tp xleh nak lelapkan mate pn...huhuhu the minor reason i could not sleep is because i am still wearing my contact lens..
i would like to tell u my situation in the class when i was answering LDV questions.. i have to answer 4 out of 6 questions which is only 5 marks each..the essay that i have to write is so long yet we only get 5 marks for that..for example, communicative competence. there are 4 items that we need to elaborate..sakit tgn saye menulisnye...huhuhuuuu...but overall puas ati la sbb sume bley jawab ngn tenang wlpn ade seciput yg aku mnx tulun toyol...hhahhaa buntu sat yg interactionism tuh so xley nak watpe la...heheheh shhh shhh keep it as a secret ok :p

i hope to get an A for this subject but after tolak tambah bahagi n darab ngn markah esaimen together with quizzes, i think it is rather difficult for me to get an A...but the things that i am sure miss prettyinpink will get A's..as usual..well,she is our 'little' mentor...hehhe...mybeloved mama, miss fydot pn..thanks a lot for posting the essays in your blog...u helped me a lot....i love u mama....!!!

need to qada' my sleep...huwarrrggggghhhh~~!!start menguap da ni...daaaa

xoxo, gossip girl

Sunday, November 09, 2008

~love things~

love this article (^ ^)

Jika kau jatuh cinta, jangan simpan rasa itu ungkapkan saja, tak penting hasilnya... Karena cinta bukan tentang menerima tetapi memberi... Jika kau merindunya, jangan kau gali kesebalan padanya, ingat saja kenangan yang kalian lalui... KRN CINTA BUKAN Untuk Masa lalu... tetapi untuk masa depan HIDUP kala kau sendiri... Takut dan Sedih.

Ingatlah kawan, tanpa debu tak akan ada dunia. Tanpa malam pagi tak akan berarti. Tanpa air mata senyuman akan terasa membosankan. Dan tanpa hitam, putihpun tak akan terasa indah. Jika kamu ingin menangis... Menangislah sehari saja, karna esok adalah hari lain untuk kau tersenyum. Jika kau ingin marah, berteriaklah!!! Jangan kau simpan dendam yang merusak hatimu. Jika kau merasa letih akan bebanmu, beristirahatlah sejenak.

Jangan kau tinggalkan beban yang membusuk dan mematikan kebahagiaan yg akan datang esok... Jika kau merasa sendiri, nikmatilah malam dengan rasa syukur... Karna dengan itu, kau akan sadar bahwa masih ada harapan tuk hari esok. Nikmatilah hidupmu seperti nada yang mengalir dalam tiap hentakan irama... Dan jalanilah hidupmu dalam setiap keindahannya... Dan kau akan tau betapa berharganya hidupmu ini... Cinta bukanlah sekedar kata-kata, namun hal-hal kecil yang kau lakukan... Mencintai bukan berarti memiliki, tetapi melepaskan.

Semakin kamu melepaskan maka akan semakin tumbuh indah... Cinta bukan sekedar suka tetapi duka dan kepahitan... Mencintai berarti memaafkan bukan menyesali... Juga mengenal dan memahami... Manusia tidak sempurna dalam mencintai, tapi Cinta itulah yang membuat manusia sempurna... Dan jika kau patah hati, tetaplah kau buka hatimu untuknya... Karena saat ia masuk, maka ia akan menerangi jiwamu... Namun saat kau jatuh cinta, hargailah ia... Cinta itu rapuh namun pula tegar.

Jangan kau putus harapan akan cinta, karena kau tak akan tau kapan ia tiba. Walaupun ia tak kunjung datang, bersabarlah... Kau tak akan menyesalinya, aku menangis karena cinta... Juga tersenyum karenanya... I Love U to some one...

so guys, let the Love comes into your life...u will find it soo beautiful for being in love and to be loved.

Friday, November 07, 2008

~study mode~

before i start talking nonsense on this blog...i want to laugh out loud..**lol** yot or famously known as yot kut @ yakult eager to know whether i have studied or not..do u think i acquire the word 'study' in my first language acquisition??hahaha of cos not!my motherese is malay..so what the fuss i think i have learn English words when i was 6...hahaha lol))

ok la nk g study lak...cant write much..need to study..hoohoo...daaaa