Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Tuesday, December 02, 2008

~FLoOd! O FloOd!~

banjir Pictures, Images and Photos

jln tutup banjir Pictures, Images and Photos



haaaaa...jgn slh paham..gmbr2 tu bkn terjadi di kawasan rumah i tp kt area2 di negeri kesayangan i ney, kelate..i bertindak ala-ala YB gitu (chewwaahh!) pegi la meng"visit"kan kwsn2 yg terkena banjir tu..daerah2 di Tumpat, Pasir Tumboh n Pengkalan Kubor adlh antara kwsn2 yg plg teruk kena banjir stakat ni..xtaw la pasni plak kn..hopefully xbertmbah teruk..cian kt org2 yg jd mangsa banjir tu..kwn i, Mat Anip tu pn slh sorg mangsa banjir gak..i mndpt laporan yg rumah die da ditenggelami banjir sehingga ke paras meja..xtaw la meja tu tinggi ke rendah..tp da kena pindah tu mestila meja yg agak tinggi jugak kn..ngeh3..sbr je la anep yea :))

slmat memunggoh!

time2 banjir ni kanak2 n org2 yg menjala la plg suke..merate i pg tpt yg kena banjir, mst ade kanak2 yg ngah riang ria bermain air..kalu dkt tali2 air sket, byk la tercotek2 kepala manusia yg ngah memasang pukat..sume dgn harapan agar ade ikan yg lekat the day mereka dtg utk tgk n amik pukat tu..

tp yg xBESTnye dlm kehepian n keriang riaan kanak2 n insan2 yg bermain air tu, sikap berati2 perlu sntiasa ade.kalu kanak2 TU mak2 n ayah2 kena la sentiasa perhatikan anak2 mereka tu..yelah kn kite xtaw bile malang bakal mengundang..kalu sikit je kite leka or cuai, make hilangla insan2 yg kite sayang tu dibawa arus2 banjir yg deras.kt kelate ni, da 4 org jd mangsa korban banjir..Al-Fatihah....semoga roh mereka ditempatkn dikalangan org2 yg dirahmati..AMIN...

banjir ni mmg BEST..air sungai jd makin besar tp makin deras juga..tp tulah sikap ALERT n WASPADA perlu sentiasa mengiringi kite walau kt mn kite berada..nk bwat pape tu, ingatla org yg tersayang..anak-anak kecil pn mesti e\sentiasa diawasi..jgn dibiarkan dia main sorg2 jer..

sbg sesama Islam, wajib kite berpesan2 dan bertegur-teguran..

xoxo,
GossipGirl

2 comments:

sA said...

ingtkn umah sndr bnjir...hehe...btw,sape ni ea??huhuuh...takut slh org..hukhuk

LoveIsPurple said...

laaa..ingtkan add ni da kenal sape..me, hanani..