Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Sunday, December 14, 2008

~Love~


mlm ney tetiba je rs nk ckp pasal 'hot' topik je.cuba teka pe dia?tgk title kt ats tu ape..haaaa pasal 'CINTA' atau lam bahase omputih org pgl 'LOVE'....byk sgt org mentafsirkan love ni.ade yg ckp camtu, ade yg ckp cmtu.mcm2 la.tiap2 org mst ade dia punye tafsiran bile ckp pasal cinta.
bwh ni i letak stu quote y iras2 nk sm cm pe yg i rs ttg cinta ni.see-->>
"Love is like the air we breathe. It may not always be seen, but it is always felt, used and needed"
yess!setuju x ngn i?cinta ni cam udara, kite xnmpk tp kita selalu rs akan kehadirannye.kita gnkn ia utk terus hidup krn sume org taw, udara bwk oksigen yg amat-amat-amat-amatla diperlukan oleh setiap creature di atas dunia Allah s.w.t. ini.mgkin u ol ade tafsiran or makna tersendiri bila ditanya ttg cinta tp i rase ramai yg setuju ngn quote kt ats ni.
i pn ngah bercinta skrg ni(cheh,pengakuan berani mati ni!).i ngaku yg hati i ni slalu rindu n syg pd seseorg.bkn syg n rindu yg biase2 je tp da tahap cinta.dulu i xtaw pn pe yg dimaksdudkn ngn cinta.
nk dgr cite cinta i x?
[kisah cinta 1]
maser i djh 3, ade sorg budak laki ni suker kt i.almaklumla, i ni mmg comey sejak lahir lg.ish, xbaik riak!.hehe.dia slalu letak surat bwh meja i. nk taw dia kt pe?
hi.
kite suke la tgk awk.awk comey sgt.
hehe.malu.
awak..awak..xtaw nk tulis ape.
pecah kace pecah gelas,
sudah bace hrp bls.
maaf, tulisan buruk.
hehe.ngn tulisan yg emm(paham2 sndiri la) i dpt surat.i xtaw nk watpe.i gtaw umi.dia gelak2.i pn xpaham nape.tp, i xsempat tgk bdk laki tu membesar sbb i kna pindah blik kg.~kg i skrg ni la.
[kisah cinta 2]
story ni blaku waktu i ting 3.i ngah jln2 ngn member lepas mkn kt kantin stu hr tu.tetiba, mase i nk masuk la, kelas tu, ade satu suara yg pgl 'Hanani'.sy pn terkejut n berpaling.seorg laki yg menegur rupanye.neh sedikit conversation yg i ingat...
Boy:erm...erm...(cm nk xnk ckp je, malu kot) maaf ganggu nani.
saye:eh..xpe.knp ye pgl sy?
Boy:bleh x mtk tlg awk?
saye:tlg ape ye?
Boy:tlg ajarkn sye BI.sy lemah sgt subjek tu.
saye:hah..knp sy?sy pn xbape terer gak Bi neh.
Boy:kalu awk yg ajar sy lbh semangat sket.suke tgk awk senyum.
saye:merah padam muke sayer...hehehe baiklah.
saye pn ajar la dia (ajar ke~_?) dia byk tanye psl sy je dr belajar.lam 3,4 bln lps tu, kami couple.sume mende wat same ar.kekasih kan.i cpl smpai form 4 je sbb bosan la asyik gaduh je.i yg mtk pts.dia akur je.cinta sy mase tu berakhir la..
[kisah cinta 3]
cinta dtg lagi maser sy berusia 19thn.mls nk ckp pjg psal cinta yg ney sbb cukup perit rasenya utk diingati.sthun jgk i lekat ngn dia.mmg menyesal sbb kenal laki yg itu.serik rase mau i percaye pade laki.
[kisah cinta...yg terakhir]
cinta sekarg..cukup indah.walau byk dugaan n cabaran yg terpaksa ditempuhi, tp dia byk ajar i erti cinta yg sebenar.ye, i xkenal dia,bersua muka pn blum tp ntah knp i taw n pasti benar yg dia jujur dgn cinta n kata2 yg dilafazkn pd i.i rase bahagia bersamenya.
itulh kisah2 cinta i yg byk da i xingat.ade mcm2 jenis.i minat org, org xminat i, org minat i, i jual mahal...biase la tu.pengalaman hidup.yg manis kita jdkan kenangan, yg pahit kite jdkan teladan utk terskn hidup.
tapi,dlm byk2 cinta di atas, jgn lah sekali-kali kita lupa pd Yang maha Kuasa n para Rasul-Rasul dan Nabi-Nabi(peace be upon them) kerana itulah cinta yg paling agung antara segala cinta ::)))

0 comments: