Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Saturday, December 27, 2008

Diary of 2008

Lg beberapa hari kite semua bakal menyambut tahun baru.Tahun 2009.kejap je kan maser berlalu.pejam celik pejam celik dah akhir tahun 2008.rase baru jer aku melangkah ke tahun 2008.kejap sangat...xperasan pn biler masenyer satu bulan menginjak ke satu bulan yg lain.lepas satu satu.xpenah berhenti menunggu kite.kan? wish i have a magic wand.


rupe2 nyer tahun pn cam mase jugak, xpenah berhenti walau sehari.bukan saje xberhenti sehari, sesaat pn xepnahnye nak stop bagi kite rehat jap, amik angin.tiada.none.kite la yang sentiasa ketinggalan di belakang.xpenah cukup mase, kejar mase lg ade lah.tulah menunjukkan betapa lemahnye kite sbgai manusia..(saye bercakap berdasarkan pengalaman sendiri, bukan untuk mengata atau menyinggung sesiapa.diri ini sendiri mengalaminya)no offence please.
dari awal tahun lg aku mengadu, "ahh malasnye nak masuk tahun baru, sem baru, mesti belaja pn makin susah..". masuk jer bulan 12, mengadu pulak lagi sekali, "cepatnyer tahun ni berlalu,nak duduk kt rumah lg, xbersedia lg la nak belaja.". xpenah puas hati.diri sayer la tu. banyak komen.hehe.tapi ape kite bleh bwat.mase tetap menjalankan tugasnye.bergerak dari saat ke saat, minit ke minit, jam ke jam, tanpa berpaling walau sekilas malah seinci pun.jangankn nak paling ke belakang, ke tepi pn xsempat.huhu.namun, hidup perlu diteruskan.perjuangan masih belum selesai.
ye, bnyak yang telah ku harungi sepanjang tahun ni.nak kuceritakan satu2 panjang berjela rasenyer.tapi yg aku mmg pasti terlalu byk kenangan manis dan pahit telah kulalui spjg aku meniti hari2 di tahun 2008 ni.org kate jauh berjalan luas pengalaman.bagi kes aku plak, makin bertambah tahun makin byk pengalamn baru yg kunikmati.nak bejalan jauh2 cash xde.so, bleh jln dekat2 jela.pengalaman yang byk mematangkan diri ini.dari yang serba innocent, jd seorg yg terlalu berjaga-jaga, berwaspada dah.xnak pisang berbuah dua kali.cukuplah sekali ku terkena tipu daya manusia yang mengejar harta dunia di jalan yang mudah.
pelbagai kata2 kesat telah diterima namun aku tetap aku.tak mudah melatah.serahkan pada Yang Maha Kuasa, Yang Maha Adil untuk tentukannya.maafkan diriku jika ade terkasar bahasa terlanjur bicara.mungkin terluah secara tidak sengaja.
persahabatan yang semakin hari semakin rapat.ikatan ukhuwah makin terjalin tanpa ade pertengkaran atau perbalahan.sesekali mungkin ade kata-kata or kritikan aku yang ter'laser', ter'over', ter'lantang' tu maaf dipinta kepada semua.bagi yang byk membantu, Ckyn, thank U so much sebab sudi bawak kami pg kuliah, jalan-jalan serata KL ngan Myvi kamu.aku hargai sgt2.to Emma, Anep, Dayah, Yana, Fydot n ramai lg yang banyak menolong aku mengulangkaji maser nak exam,sejuta penghargaan di atas jasa baik kamu semua.I Love U all!
HOME.aku dah punya rumah di KL.sebuah Kondominium yang kalu dilihat dari luaran hanya org2 yang sudah berkerjaya, yang bergaji sahaja yang mampu menyewa rumah2 di situ, tapi realitinya kami turut tersenarai di antara penduduk2nyer.yelah,keselesaan tu penting.mudah ilmu nak masuk.kan??wlpn berat jari ku ini menekan butang2 di ATM utk sewanya,ku gagahkan jua.xpelah.


cintaku semakin bertambah2 pada si dia.semoga kami dijodohkan bersama akhirnya.Amin.
tahun 2008 menjadi tahun yang cukup perit sbnrnya buat aku tapi kuhadapinya dengan tenang dan sabar.Alhamdulillah, aku sudah boleh melupakan segalanya.dengan kehadiran si dia aku gagahkan diri n bangkit daripada terus mengulangi kebodohan sendiri.jangan mudah percaya pada lelaki.aku juga semakin berhati2 dalam memilih kwn lelaki.apatah lagi yang mahu mendekati.
kehilangan laptop yang telah banyak bejasa padaku juga telah memberikan aku sebuah lg laptop yang baru.ada hikmat disebalik semua yang terjadi.kalu sebelum ni laptop tu dibeli bukan pilihan ku sendiri, kini ia adalah pilihanku.yg dulu beratnye aku pun kdg2 xlarat nak membawa, ni just nice for me.perfect.siap ade kamera lg.hehe.
sekian saje lah dulu hatiku berbicara.esok ke lusa aku titipkan lagi kalu mase mengizinkan. Sampai ketemu lg.
Merry Christmas and Happy New Year!

0 comments: