Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Friday, February 20, 2009

Tagged by Cik Sara Cayam

saye telah ditagged oleh seorg kwn sy ney..kebetulan sy ngah bersenang lenang ni bley la menepis dan membidas kembali semua yg ditanye..waahh!bace yer cik sara =)


Tagged : You were given 10 items. Come out with our own opinions on how d items can be used apart from d normal a.k.a common one. It's time to be creative! ♥♥

1) Anak Kunci
Kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci

my creative mind said:
haa...tgk x iklan dafi tu, ala yg dia guna ank kunci tuk amik kunci keta pompuan tu...
haaa..kreatif kn iklan tu...xtepikir pn i...




jahatnye idea:
kalu u ol bedendam ngn sape2 leh ar pg dekat dia sket n guna la kunci tu tuk calar2 tgn dia ke..kalu nsb bek u ol leh ngn sengajanyer 'pekong' kunci tu ke kepala org tersebut...but dun forget afte dat show the most innocent face that u can...pasti xde org syak...cayalah!

2) Penutup Pen
Kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering

my creative mind said:
alaa..nm je penutup pen tp kegunaan dia byk pe, cthnye utk mencucuk ke plug yg ade 3 lubang tp nk gn utk 2 lubang, i'm sure u ol pn besa bwat cmtu...




jahatnye idea:
erm...tip ni berguna tuk kejutkan org yg liat bgun subuh (eh3 terase la plak~) hehe..u ol msukkn je penutup pen tu lam idung ke or mn2 bhgn yg terbuka n mudah dicapai..120% i'm sure mst bgun nyer lah...ahhah tp pastikan tiada sebarang cap jari, kaki atau tgn yg bley sbbkn anda disabitkan kesalahan...BEWARE!


3) Botol Mineral
Kegunaan asal - tempat simpan air

my creative mind:
haa...botol mineral ley gak dijdkan tabung taw...my rumate sndiri yg meng'invent'kan kegunaan ini kpd khalayak...try la mst byk duit korg nti>>>



jahatnye idea:
bg sesape yg geli n menympah ngn ikan2 emas yg besar memboyot tu leh r try idea ney...u masukkn dorg lam botol n u tutup je, confirm afte 2 hours jd arwah...hahhaha mengade2 shangat...shape shuwoh~~!!

4) Paper Lama
Kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper

my creative mind:
jdkan alas utk lauk pauk, cam kt umah i...xde pekdahnye kitar semula kalu kite na gna...ye x rakan-rakan?



jahatnye idea:
seswai tuk sesape yg buntu na bg adiah kt someone...xkire la kawen ke, besday ke, tunang ke, yg ptg BUNTU...bkn buntut...u gumpal2 n kenyek2 je kertas tu n masukkn lam sebuah or 2 buah kotak yg agak besar saiznye...
sure terharu si penerima walhal u xabeh sesen pn...kesian~~budget pn xlari =P

5) Seluar Dalam Lama euwwww!
Kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar

my creative mind:
bwat bhan api.byk sgt da kan, bakar je pe na gune ag!semak ruang je ah

jahatnye idea:
ni tip terbaiiiikkk punyerrr...bg je musoh2 u ol kesat mulut ke tgn ke gn this 'thing'...mencabar kelakian tul tuh~~


6) Lesung batu
Kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb

my creative mind:
jd tukul bg yg xmampu na beli tukul...well, we have to be creative kn...



jahatnye idea:
pelindung diri bg kaum wanita.bkn na kate kami ni lemah tp laki2 yg suke shangat mengacau n mengusik,..kalu takut 'lempar' jer tukul tu agak2 tepat ke muke xpn kepale, sure berdarah~~!!sape swuh ganggu kami!

7) Langsir
Kegunaan asal - kehiasaan umah/keceriaan umah

my creative mind:
jdkan baju kurung xpn kebaye...langsir kn manyak yg kalerful, ade yg cam jaring gitu, wat jala ikan pn bley gak..xkirela pakai tyme bile..nk g date pn bley, na kawen lg la dialu2kn,..pasti ramai terpikat n terpegun...kalu ade yg tersame kain langsir tu, nasebb hang lerrr labu~~



jahatnye idea:
pakai kelebungkan diri n pg ke satu2 bilik mlm2...jenguk je kt tepi tingkap xyah masyuk jauh,.sure ade yg ter'kucil' esok...waaa busyuk la weeiiii!!


8) Komputer ofis
Kegunaan asal - buat keja rasmi

my creative mind:
mcm2 da leh wat...chatting ngn pakwe/makwe, u tube, psg lagu kuat2 sket...agak2 kalah kareoke.bkn pe na hidupkan suasana ofis yg muram tuh je...niat i bek taw~~



jahatnye idea:
masyuk ofis ngn muke masam n hangin semacam, terus ke tpt anda n sepahkan brg2 di atas meja..humbankan komp tu bershame2..sure meriah...motiff???na komp bru yg lg canggih tu...tgk dpt x komp yg u idamkan tu...>>


9) Duit Syiling
Kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas

my creative mind:
alaa...i gn duit syiling wat gores topup...ehem ehem bukan kad gores n menang yer =P)



jahatnye idea:
~none~

0) Laman Blog
Kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat

my creative mind:
tpt tuk i luahkan perasaan...mcm diary gak la...diary ke???cam berjuta je org bc tuh bley pgl diary ke?hurmm na wat cmane i shuke berlengah2 di depan laptop n mengekspreskan perassan di dlm blog ku yg cantep ini...



jahatnye idea:
~too many too say~


mangsa tagged seterusnya:

1. sA
2. Kak Mary
3. Nadhirah
4. miss Emma




xoxo,
GossipGirl

5 comments:

cutekatak said...

ha.. idea korek hidung ke telinga bg org yang x bgun pagi tu..aku cam tau je nk buat kat sape..hkahakhakhakahkahkahkahak
lol:P

cutekatak said...

heheheh aku tau nk apply kat sape yang cucuk idung pakai tudung pen
hakahkahkahkahkah
bgus2 effective..
kita kihat sape yang kene
lol ;P

♥♥me ~ cik sara said...

waa..nicely done..! u mmg kreatip la loveispurple..

thanx..len kali muleh tag lgik kanzz..haha

NaDhiRaH~" said...

wokey thnk u..tag anda dlm proses!!=)

MiszMaryaNe said...

uhu..kena tag kew,
okeh, nt akk wat,
nk kena perah otak dlu nih..