Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Tuesday, January 18, 2011

Lagi-lagi pasal duit..

Assalamualaikum n hye to everyone.Sementara nak tggu azan Asar bergema ni, (terus g solat, neh) hehe, me nak la share2 sket ape yg bermain di pikiran di mase skrg ini.
Entry kali ni me nk sentuh sket pasal duit, itulah lagi2 duit kan..xpenah nye nk cukup kalu ckp pasal duit ni. btol x? tp tu la hope u ol trus stay tune ngn me utk mendengar kisah berkenaan ngn money money money ni.


ce cite ce cite.hehe..meh meh nak cite da ni...
dek kerana me ni thap kewangan x la bape memuaskan, almaklumla xkeje, sure2 la xde gaji kan, part time job pn xdek so agak kesempitan sket la kalu pasal duit ni. Hr tu buke sem abah da bg yelah cukup2 utk sara diri before elaun ni (xpasti lg bile).. tp bile sampai je KL ni, hmm, yg dianggarkan cukup time kt kampung tu terusss laa kanz jd xcukup nye... motif? ha ha ha.
Byk shopping? xde la byk sgt pn. xde bli2 baju baru ke ape. alat2 keperluan pn da setel lame da, awal2 lg beli mase kt kelate, hehe yup, sbb abah yg byar kan so ape lg grab la ape yg perlu kanzz..

pastu smlm dgr la desas desus kate elaun masuk hr ni (means 12 tgh mlm smlm la da masuk la), me pn eksited sgt2 (ak yg xde duit ni la, yg ade duit byk tu len cite lah kannz) ok2, me xmo cite psal dorg yg lucky itu, sambung2... eh, da azan laa,,

tgh azan tuh, me sambung la sket lg ek, ek.. ngee! eksaited punye psl me n my rummate pn berangan2 la nk btpe nk duit yg bakal tibe nti tu.. nk beli tu la, nk beli ni la, nk simpan bape, kna tolak sewa rumah bape, sume nye laaahh.. haa, betapa gembiranya nk dpt elaun neh me nk ckp!
okeh, dkt kol 12 dah, xde berite ape pn, pgln tepon pn xde..anep, si pengecek elaun kami xde plak col me. arghh! xpe, tgu lg.. tgu lg... then, me pn teringat yg atm da ttp kol 12, so xpe lah, dlm hati 'maybe tomorrow masuk la tu'... tido la ngn nyenyak mlm tu..

pg tu pn xde sesape gak col me, argh tension juge lah. tp hmm da putus harapan dah mase tu. mmg xmsuk da ni elaun hr ni, esok or lusa xpn mgu dpn dah la tu kalu masuk pn. mmg da giv up laaa.. angan2 smalm terpakse ditangguhkan utk hr2 len plak.. xpe, me kan penyabar tgu je la.. baik juge ak ni..wahh, puji diri sendiri la kannn! aigoo!

azan pn da habis da, eh kwn2 da bace doa lps azan? kalu blom, bace2..hehe. xslh ingat mengingat kan. heheh. me pn nk g amik wudhu n solat. oh ha, ptg ni rs mcm nk g gym lah, sape2 nk join, sile lah! azam baru me: amalkan cara hidup sihat. walaweh. aiyak! nk g gym? xnk g gym? ngeee!

2 comments:

Ina said...

salam blogwalk...dapat tiket ker??...i dapat tiket...tapi...macam tak dapek nak pegi jer...anyway..gud luck

Me CiK HanAn VioLeT said...

yer? wah. best la..huhu sy xcheck email lg..nape ina xdpt pegi?