Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Tuesday, March 15, 2011

I CARE LESS!

WORDS ARE WORDS... 
IT CAN BE FOR GOOD...
IT CAN BE FOR BAD...
I CARE LESS...
BECAUSE...



I'M BEAUTIFUL!!


YES! 




YOU'LL NEVER KNOW WHAT U'LL FIND OUT!


Facebook is so slow like hell. I dont know why, many said that fb is gonna close soon. Hmm, I don't know for what reason, n not having any interest to know too. I guess I have to find another way out. You know, I'm sure many will feel the lost of Facebook (if it really is shutting down!), it has been so close, so dear to us. To me, my friends, even friends that I have not met for once. 



My old schoolmates, in primary, secondary. Facebook has keep many of us together again. Things are more easier with it. Basically, our life has becoming simpler with the existence of Facebook. I don't know who to thank of. Erm.. Mark Zuckerberg maybe. 


Oh wait.. I don't know why I'm writing this, but this matter has come to my mind just now. My brain haven't processed anything, so I don't know what to write, therefore, I don't have any posts. 




I guess, I better stop now before I rambled. See u soon. 

Sunday, March 13, 2011

Let Us Pray For Japan

After I heard about this massive earthquake that hits Japan, my hand felt cold, I felt scared.
MasyaAllah..SubhanaAllah.. Nauzubillah hi min zalik.. 

Here are some pictures from GMLPhotography..
 Thanks to him we could see this from closer view...







Go to GML site to see more pictures...

Show some care, it counts. HE knows. 

Saturday, March 12, 2011

Ben Ashaari : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN



Smentara tgu nak perform solat, ak terbelek2 blog Ben Ashaari, pasal segmen dia ni..
Cam berminat lak nk join..Soklan2 yg ak kna jwb..Sape2 nk join klik kt ats tu utk details...


Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar ikhlas ?
Selama yang ak berbelog ni, rsnye sume ikhlas je.. xde lg la yg bg komen yg menyakitkan hati, menyentuh sanubari ke ape.. so far so good. Hopefully, sampai bile-bila la kan sape2 yg suka bace belog ak ni ikhlas bg komen.. ;)

Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa?
Ek? BLogger laki malu ek nk letak gambar? Ermm, bg ak la depends atas org tu la nak letak gmabr dia ke x.. Tapi watpe nak malu kan, kite berbelog untuk tambah kenalan n teman, so elok la kalu letak gmbr..kan senang bile org g belog kite, org taw,''oh, ni empunya blog ni"..Walaubagaimanapun, setakat yg ak BW, follow2 blog ni..cuma ade 3,4 blog je yg xletak gambar..yg len sume ade..kalau ade pn yg malu tu mungkin dia xsuka publisiti kot? ahaks~

Pada pendapat anda , kenapa lelaki berblog ? Secara umum ..
Laki pn cam pompuan gak, untuk bercerita ape yg dorang da lalui seharian, or dlm hidup..Kongsi2 cite.. Share2 info yg ramai org xtaw.. Ade gak yg berbelog untuk bundle mcm kwn ak, Pok Mat n promote brg2 elektronik cam Fikry.

Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan ? Kenapa ?

Mungkin sbb blogger perempuan ramai sgt kot skrg ni..Ade tu seawal usia 12 thun pn da ade blog..so, bile ade blogger laki yg BW, ramai la yg excited nak follow..hehe..pendapat ak je la.. hehe. Tapi ok ape, means skrg ni technology is not only for grown up but also for young kids..Asalkan pandai manage time ok la... ;)

Blog lelaki yang anda wajib masuk setiap hari ..

Bukan nak bodek ke ape, tp sejak ak follow beliau, ak always view dia nyer posts.. sape dia?
Ben Ashaari for sure..

Jika anda blogger lelaki , apakah yang akan anda letak dalam blog anda ..Tough question. Haha! Entah la, mungkin something yg more manly la kot.. footballers posters ke, cars ke, yg ptg bukan yg bunga2 la unless it is dedicated to someone special..exceptional la..pergh, gentleman kn ak..hehe.. :) tu la kot...haa, background kaler2 gelap, ungu ke, hitam ke, nmpk ganas sket..ahah!!Lucu plak ak rase... Dah2, bek ak stop sblm lg byk ak berimaginasi... zass!!

Family Is My Most Priority




Variety of pictures from my files

Friday, March 11, 2011

I Miss My Babies!!!


Bobo yang comeyy..comey kan saya??


Haaa, usaha2... berebut nak minum...


Sabar je la Titi tgu turn ek...


Yah!Yah! Nak kuar...


Tido tyme! Gemok!~


Bobo ngan Titi stay ngan papa dia sekarang.
Rindu!!!
Senyap je rase rumah ni..hukhuk!
Camane ek kalu berjauhan dengan anak nanti...??
Huhu..mintak jauh laa...

SEDEYYYY~~


Aku Lekat Dalam Timbunan

List2 keje ak kena buat (motif kan ak nak tnjuk kat sini)
Tapi ada aku kesah? 


1. Patty-Patty - 10 Language Games (5 aku, 5 partner aku)
  ~ self-designed games.

2. Tok wi - Individual Ass (Emmy Noether)

3. Ethnics Presentation

4. Math 2 - Norjo. (4 approaches)

Thursday, March 10, 2011

Yup!! I'm Coming Home!!

Movie Review: Underdog Soldiers


Soorrryyy first of all if u all rs I'm a bit emotional when writing this post...
I don't know if those who have seen this movie will agree with me after reading this or not...
But this is what I feel when and after the movie ended...



This movie get to capture my attention at first..
mula-mula seyesly sgt ok! 
Mmg tip top habis lah!
Btol ni! Mase Ellie tgh cri org nak camping tu kan, 
mmg best n ade part yg kelakar a.k.a menghiburkan hati..

And mase the group nak blowkan bridge tu mmg style and sgt suspens!!
Askar tu dtg very dekat ngn dorang pn xperasan lagi sebabnye....
tgh ckp pasal Lee and Homer!

 
                                              Homer                                              Lee     

Argh! Gile suspens r mase tu, ingtkan dorg da kena tangkap..
Naseb bek x, sure la kan, main characters kot..
And the fire mase da letupkan jambatan tu HUH, sgt la REAL..
very REAL beb!! 

Also, some parts yang anjing Ellie tu mati, huhu runtun gak la hati..
tumpang sedih. ;(
The flow of the story was nice.. 
mmg terbawak2 la ngn cite tu..

Tapi....
Yg paling geram la kan letak title soldiers, 
kalu soldiers mst la org assume ade war, perang2 sume..
Ape yang dorang wat (yg plg major la kan) just LETUPKAN BRIDGE tu je...
Pastu xde dah..

After a month pekan dorg kena tawan, baru la lengkap dengan senjata, bomb segala..
Mase tu excited ar neh, yelah nak perang dah kan...
kunun2 nyer nak free kan balik pekan dorang...

Ape.....
Pakai2 baju ala-ala askar, ngan senjata keliling badan, 
wat2 gaya nak g perang sket, nek moto, 
THE END!

Tak ke bunguk gitu?
Bek xyah letak tajuk soldiers... 
Bagi tajuk len laa... Contohnye, 7 OF US ke... 
sbb rata-rata cite ni berkisar pasal dorang 7 org je..
Pasal camping, Ellie confuse nk x kat Lee, 
then ade la selit2 sket pengorbanan Kevin utk slmtkan awek dia..


Overall, the ending deteriorate (rosakkan) the whole story...
People like, HUH?? Da habis?? Pe cer?? gitu la lebey kurang kan...



Therefore, my rating for this movie is 2.5/5.




Wednesday, March 09, 2011

Another Eating Spot U Can Try!

klik utk enlarge

Semalam kite ngan dak2 umah plus my Bf plus kwn Dayah..kawan ke?
g makan2 kat satu tempat di Kampung Baru ni. 
Dgr2 dr member2 yg da penah pg jugak laa.
Kat mane?? Teratak Ikan Bakar, tepi je ngan Public Bank Kg.Baru tu.

How about the food?

Ohh is all that I can say.
Until now I can still feel the 'Ikan Siakap 3 Rasa' & 'Ikan Siakap Bakar',
'Udang Masak Bercili' and 'Sotong Bersalut Tepung' berserta 'Daging Bakar'.
Very tasty, delicious, mind-blowing, finger-licking-good!!
We all also mintak 'Tomyam Seafood' untuk kuah.
'Tomyam Seafood' ni harga dia rm15 n sgt byk, bleh makan utk 5-6 org jgk la.
'Sayur kailan' kt sini nmpak sgt fresh n very greeny.

Banyak punye makan ni kan ktorg ingt kena la 3-4 rat kan.
Tp xpe sbb makanan dia sedap kami gagahkan kaki ke counter.
Sesampainye kami di situ, pakcik tu bg resit, RM239.50!
Yup, kalu la kite leh tunjuk gmba byk mn kite makan smlm, mst u ol xpecaya
Sume tu cume RM240. Ktorg pn x pecaye!

Ikan, sotong, udang, daging tu sume dia timbang. 
100g ade la harga rm7, rm8, rm9 - rm12. 
Plg mahal, udang la. Tp udang dia sgt besar!! ade size2 lg, XL/XXL.
Ktorg amek 7 ekor, 500g. Sotong 600g. Dua2 ikan tu 1200g. 

Hehe, mcm kite plak owner kedai ni kan..
Tp benda best, tempat best kna la sm2 share kan..
Kalu sape2 yg mencari spot utk makan2 tu, pegi la kt sini..

Bersih, tersusun je...
Ok la, itu saje JJCM kite kali ni yer ;))






Tuesday, March 08, 2011

I have NO IDEA!





My lecturer's last plead was do not talk when he's giving lectures. 
Yup. He pleads!
I don't know why but this semester..
 it seems like everybody has been talking and talking and talking. 
In the classroom, at the cafe, at the surau, while waiting for the lecturer to come to the lecture room. 
We were talking, at some times I don't really get any ideas on what were things that really interest and keep them to talk. 
Its like just a teeny weeny things only make them excited. For Nothing! 
It irritates the lecturers and me as well. 
It's not that I'm all against talking in the classroom but IT SHOULD depend on times and places, too.
We should have some respect over our lecturers, right?
Hmm, last time was Dr. Patty, En. Razak, Miss Ngeow, and now Sir Norjo.


We can't talk when the lecturers are giving lecture, right? 


How many of you are really follow that rule?




Pssttt Psstt: Thanks kat sume2 yang bace n sudi tinggalkan komen kat post2 saya.. Sayang Kamu! 

I Love This!


I don't know why but I Love This...
Do you?

Monday, March 07, 2011

Pheww!!





Arghh!!! Work! Work! Work!!

Minda jadi stress je bile:::
 ~ pk keje byk n perlu disiapkan dalam mase yang singkat!
~ dilema dalam nak buat ke x?? ahh!!
~ ngantuk niiii!!!


Solution nyer???
~ tido?
~ sambung je wat keje smpai siap??
~ gayut n bebel2 ngn dia??


ahh!! lg tension ade laaahh >_<

Sunday, March 06, 2011

Who's the PRETTIEST?

Do You?

Siap DAH!

Yeehaaa!! Da siap masak n exercise skali da!! Jap ag dia nak datang so kena la siap2 dulu.. orait lah, got to go... wanna share something~ this quote.

Aik! Ak Masak???


Ola Ola Ola!!
 Ehek Ehek! ter excited ter lebey plak yerk =P hehe.. 
Eh, kite nak share la ke excited tan kite ni ngan memasak skrg.. 
Xtaw nape, tp cambest la plak masak-memasak ni..
leh hilang tension, after gaduh2 ngn dia kite g je masak, pastu da xmarah da.. hmm, bgus taw kawan2, xyah nk penat2, 
pening2 kan pale pk nk pujuk ke, 
nak reply msg ape ke, letak je handphone tu.. 
g dapor, masak! sure pastu settle da..hehe...

Malam ni pon kite akan masak lagi..
td masak utk housemate nti msk utk dia plak.. 
Xla susah mane pn, Ayam Masak Kicap je.. 
Simple but nice & sweeeeet! 
ape salah nye skali skala masak utk si dia kan.. hehe.. 
xamik mase lame pn.. lam 10 min je da siap.. 
so easy meh!try-try k.. ;)

Orait, kite kna chow lu.. 
nk smyg then g beli brg2 nk msak..
Wah, rase hidup terisi je!! ahaks..

Psst, sesape ade resipi yg simple, cepat, share2 la yer :) 
bkn ape, sharing is caring kan...hik hik hik. 

Pendapat Blogger Mengenai...

Santai Bersama BEN ASHAARI

Yeah!! Another segment from abg Ben! Naseb bek sempat join..heheh!


Kalu nak join gak, sile klik sini


Okeh, 1st: pendapat saya Vlog? klik Sini utk ke Vlog abg ben..



1Tube Home
Ape yang kite nak komen tentang Vlog ni ialah:
1) SANGAT interesting! 
2) gambar yang SANGAT jelas!
3) Info n tips yang SANGAT honest & very truth!
4) Sound yang very HIGH quality I can say..


As a future educator, I must say yang this Vlog is a very powerful source that I could use in the classroom.The picture is very clear, so do the sound, just add on a bit of creativity, my pupils would surely love it!


However:
1) Kalu nk dgr semula, kna tggu vid buffer balik.. :(
2) Nape abg Ben pakai shades? he he. 


Tu je...




Angka 100 itu!!! yahhh yahhh!

Assalamualaikum semua.. kepada yang belum solat tu sila la pegi skrg yer, nanti sambung balik baca blog kite, ok ;) hehehe...kite nak berkongsi kegembiraan ngan korang2 sume ni.. lepas dekat setahun? eh setahun ke dua ek? xkisah la bape lame pun yang penting skrg ni ialah jeng! jeng!jeng! akhirnya teman2 readers blog saya da menginjak ke angka 100!! Yup, saya sangat gembira!! Terima kasih kepada semua yang sudi datang berkunjung dan menjadi followers blog saya ok.. Saya sayang korang sgt2!! 

Friday, March 04, 2011

Maybe Next Time?


Hi everyone! Happy Friday. Hmm.. nothing to write just that I wish I had many followers like abg Ben Ashaari.. He's very famous.. Someday, I wish to meet him but yet, maybe next time? He threw a contest on his blog, not really a contest but some sort of like 'icebreaking' to introduce other blogger to other bloggers. I would like to join that but yet, maybe next time? 


Yeah, it will always be NEXT TIME, isn't it?