Feeds RSS

Order2 K (^_^)

Love You XOXO!

Thursday, March 10, 2011

Movie Review: Underdog Soldiers


Soorrryyy first of all if u all rs I'm a bit emotional when writing this post...
I don't know if those who have seen this movie will agree with me after reading this or not...
But this is what I feel when and after the movie ended...



This movie get to capture my attention at first..
mula-mula seyesly sgt ok! 
Mmg tip top habis lah!
Btol ni! Mase Ellie tgh cri org nak camping tu kan, 
mmg best n ade part yg kelakar a.k.a menghiburkan hati..

And mase the group nak blowkan bridge tu mmg style and sgt suspens!!
Askar tu dtg very dekat ngn dorang pn xperasan lagi sebabnye....
tgh ckp pasal Lee and Homer!

 
                                              Homer                                              Lee     

Argh! Gile suspens r mase tu, ingtkan dorg da kena tangkap..
Naseb bek x, sure la kan, main characters kot..
And the fire mase da letupkan jambatan tu HUH, sgt la REAL..
very REAL beb!! 

Also, some parts yang anjing Ellie tu mati, huhu runtun gak la hati..
tumpang sedih. ;(
The flow of the story was nice.. 
mmg terbawak2 la ngn cite tu..

Tapi....
Yg paling geram la kan letak title soldiers, 
kalu soldiers mst la org assume ade war, perang2 sume..
Ape yang dorang wat (yg plg major la kan) just LETUPKAN BRIDGE tu je...
Pastu xde dah..

After a month pekan dorg kena tawan, baru la lengkap dengan senjata, bomb segala..
Mase tu excited ar neh, yelah nak perang dah kan...
kunun2 nyer nak free kan balik pekan dorang...

Ape.....
Pakai2 baju ala-ala askar, ngan senjata keliling badan, 
wat2 gaya nak g perang sket, nek moto, 
THE END!

Tak ke bunguk gitu?
Bek xyah letak tajuk soldiers... 
Bagi tajuk len laa... Contohnye, 7 OF US ke... 
sbb rata-rata cite ni berkisar pasal dorang 7 org je..
Pasal camping, Ellie confuse nk x kat Lee, 
then ade la selit2 sket pengorbanan Kevin utk slmtkan awek dia..


Overall, the ending deteriorate (rosakkan) the whole story...
People like, HUH?? Da habis?? Pe cer?? gitu la lebey kurang kan...



Therefore, my rating for this movie is 2.5/5.




0 comments: